Nu lanserar vi fotbollsspelet!

Published on 7 February, 2017, in Okategoriserade.

Solid Soccer!

Idag, 9 februari, lanserar vi Solid Soccer globalt! Det är ett online-fotbollsspel för iPhone, iPad och Apple TV.

Precis som i många andra online-spel blir man matchad mot slumpade spelare från hela världen, och för att vinna behöver man tänka strategiskt: hitta fria ytor, väggspela för att lura bort motståndaren och kanske passa högeryttern som man i hemlighet tränat upp med extra skottstyrka.

Spelet är av typen ”snabbt att lära men svårt att bemästra”. Den enkla interaktionen – dra bakåt och släpp för att passa eller skjuta – är genialisk. Och när man inte har bollen gör man på samma sätt för att tackla motståndaren.

En match tar ungefär två minuter att spela. Vinner man matchen får man belöningskort. Man kan vinna nya stjärnspelare, boosts, mynt och träningspoäng. Ju mer man spelar, desto mer kort vinner man och desto starkare lag kan man bygga.

Vi har jobbat drygt ett år med en här produktionen. Det har varit ett antal stora utmaningar på vägen. Att ha elvamanna-lag, totalt 22 spelare på planen, alla animerade med bones och skinning, har krävt en hel del, men vi är stolta att kunna klara 60 FPS på iPhone 6.  En annan utmaning var förstås multiplayer-biten, realtid på internet och kunna spela trots viss nätverks-latency. Per har skrivit en artikel på Gamasutra om just detta.

Ladda ner Solid Soccer on the App Store.

© Raketspel 2012